Uspešna poletna sezona na Kaninu: FERATA PRESEGLA PRIČAKOVANJA

Foto: FB Kanin

V družbi Sončni Kanin so z obiskom gostov v poletnem obdobju zelo zadovoljni. S krožno kabinsko žičnico so poleti na Kanin prepeljali že več kot 11.000 obiskovalcev, julija kar 8.700. Letošnji poletni dnevni rekord so zabeležili 27. julija s 680 prepeljanimi gosti.

Kabinska žičnica v poletnem času, v primeru lepega vremena, obratuje vsak dan med 8. in 17. uro. V družbi Sončni Kanin načrtujejo takšen vozni red vse do 15. septembra. Obratovali bodo najkasneje do konca prvega tedna v oktobru, ko upravljavce čaka zamenjava pogonov na kabinski žičnici, s čimer bodo dosegli večjo hitrost, s tem pa se bo povečala tudi zmogljivost žičnice
Foto: FB Kanin

Med novo ponudbo sodi nedavno odprta zavarovana pot oz. ferata preko strme stene na Prestreljeniku, od Sedla do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Ferata, katere obisk je presegel vsa pričakovanja, se začne tik nad Sedlom na nadmorski višini 2283 metrov in se dvigne do 2391 metrov nad morjem. Ponuja razgled na Bovško dolino, ob lepem vremenu vse od Triglava do Jadranskega morja.

Trenutno na Kaninu obnavljajo tovorno žičnico, ki naj bi bila v desetih dneh pripravljena na začetek gradbene obnove doma Petra Skalarja, ki je bil zadnja leta zaprt. Dom bo kot lastnica obnovila bovška občina v sklopu popotresne obnove. Na Kaninu obnavljajo tudi sedežnico Graben, ki bo obratovala v prihajajoči zimski sezoni.

Uredništvo