Uspešen reprezentančni debi Vite Benedetič in Filipa Bizjaka

Foto: Zajem zaslona

Na troboju atletskih reprezentanc v Beogradu je Slovenija (162 točk) zaostala za Srbijo (180) in Hrvaško (163). Izkazala sta se tudi mlada atleta AK Gorica Vita Benedetič ter Filip Bizjak, ki sta na debiju v članski izbrani vrsti osvojila tretje mesto.

19-letna Vita Benedetič je v skoku s palico z rezultatom 380 cm izenačila osebni rekord, ki ga je postavila v nedeljo v Vidmu in še enkrat več potrdila, da pod taktirko Igorja Lapajneta dobro napreduje. 18-letni Filip Bizjak je v troskoku z rezultatom 14,75 metra le za dva centimetra zaostal za svojim najboljšim izidom, ki ga je dosegel na sobotnem mitingu v Ljubljani. Kot je zanj povedal njegov trener Oliver Batagelj ima še veliko rezerv, tako da lahko že v tem letu krepko izboljša dosežek. Nekaj podobnega velja tudi za Maja Cizero Turka, ki se je v soboto uspešno vrnil na tekmovališče po bolezni in poškodbi.

Najboljši rezultat na troboju v Beogradu je uspel slovenski rekorderki v skoku s palico Tini Šutej, ki je prepričljivo zmagala z najboljšim izidom sezone na svetu 476 cm; državnemu rekordu se je približala za vsega 4 cm. „Danes je bilo res super. Odlična višina za prvo tekmo. Imela sem nekaj res dobrih skokov, tudi na višini 4,81 metra, ki je bila zadnja, na kateri sem danes skakala. Glede na to, da sem šele prejšnji teden zaključila s pripravljalnim obdobjem, sem še malo utrujena. Zato sem po današnjem nastopu še toliko bolj zadovoljna,“ je povedala Tina Šutej.