Upokojenci na protestnem shodu napolnili Trg republike

Foto: Facebook

Na vseslovenskem protestu upokojencev, ki ga je organizirala Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, se je na Trgu republike v Ljubljani zbralo okoli 20.000 upokojencev in njihovih podpornikov, ki so jasno povedali kaj si želijo in česa ne.

Nekateri pravijo, da vlada nima denarja za upokojence, je dejal Pavle Rupar, vodja iniciative Glas upokojencev in poudaril: „Ne zanima nas, kje boste dobili denar za naše zahteve! Kje ste pa dobili 2,5 milijarde evrov za korupcijo, kje ste dobili 500 milijonov za dokapitalizacijo elektrarn, kje ste dobili denar za sodnike.“

Čeprav so bili na protestni shod vabljeni tudi premier Robert Golob, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janez Sušnik, koalicijski ministri in poslanci ter predstavniki sorodnih ljudskih iniciativ, se protesta niso udeležili.

Protestnega shoda so se udeležili upokojenci in njihovi podporniki iz vseh delov Slovenije, tudi iz goriške regije. Na Trgu republike so plapolale številne slovenske zastave, odmevala je slovenska narodno-zabavna glasba.

To je ljudska iniciativa! To je narod! Čas je, da se združimo in povemo, da je to en narod,” je dejal Pavle Rupar, ki je ob koncu razkril, da se bodo, v primeru, da vlada Roberta Goloba upokojencem ne bo prisluhnila, predvidoma znova zbrali 1. marca.