Ukrepi NZS za preprečevanje širjenja koronavirusa: DERBI GORICA-BILJE?

Foto: ML

Nogometna zveza Slovenije je na kolegiju predsednika NZS sprejela ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom (SARS-CoV-2). Vse tekme pod organizacijo Nogometne zveze Slovenije bodo tako odigrane brez gledalcev. Ukrep se nanaša zlasti na tekme Prve lige Telekom Slovenije in prihajajoči marčevski reprezentančni tekmi s Turčijo v Ljubljani in Albanijo v Kopru, sporoča NZS.

V soboto, 14. marca ob 15. uri bo v novogoriškem Športnem parku na sporedu lokalni derbi 21. kroga druge slovenske lige med Gorico in Vitanest Biljami. V ND Gorica pravijo, da se bodo glede prisotnosti gledalcev ravnali v skladu z ukrepi NZS in Mestne občine Nova Gorica. Glede na precejšnje zanimanje za lokalni derbi (na jesenskem srečanju v Biljah, ki so ga po preobratu s 3-2 dobili modro-beli, se je zbralo več kot 1.0000 gledalcev), se utegne zgoditi, da bo tokratni obračun žal potekal brez prisotnosti ljubiteljev nogometa. Končna odločitev naj bi bila sprejeta v prihodnjih dneh.

Svet za nacionalno varnost je na ponedeljkovi seji sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, ki se nanašajo tudi na javne prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 gledalcev. Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah je stopila v veljavo danes, zato se je NZS odločila, da uvede predlagane ukrepe tudi na vseh tekmah v celoti, saj na ta način dajejo prednost odgovornemu ukrepanju v želji po zaščiti najbolj izpostavljenih skupin.

Foto: NZS

Brez gledalcev bosta potekali tudi tekmi slovenske nogometne reprezentance v Ljubljani proti Turčiji (27. 3.) in v Kopru proti Albaniji (30. 3.), ukrepi pa ne vplivajo na izvedbo televizijskih prenosov ligaških in reprezentančnih tekem ter udeležbo medijev na tekmah. V izogib nepotrebni pretirani izpostavljenosti akterjev in predstavnikov medijev, bo po tekmah organizirana le novinarska konferenca, medtem ko posameznih izjav za medije in mešanih con ne bodo organizirali. Prav tako svetujejo klubom, da v znak opozarjanja na ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom izpustijo protokol rokovanja pred tekmo.

Kupcem vstopnic za tekmo s Turčijo na NZS svetujejo, da se za nadaljnje informacije obrnejo nanje, medtem ko bodo kupci paketov za tekmi s Turčijo in Portugalsko do vračila kupnine upravičeni šele po tekmi s Portugalsko, kot je objavljeno v splošnih pogojih nakupa.

Ukrep velja do preklica. NZS, ki je klubom že poslala navodila za preprečevanje okužb, pričakuje, da bodo klubi in društva dosledno upoštevali navodila, obenem pa poziva organizatorje tekem, da spremljajo in upoštevajo aktualna obvestila NIJZ, saj se razmere hitro spreminjajo.

NZS