Ugoden žreb za novogoriške nogometaše v pokalu Slovenije: ZA FINALE S KIDRIČANI

Foto: ND Gorica

Na Brdu pri Kranju je Nogometna zveza Slovenije izžrebala polfinalna para pokala Slovenije. Gorica se bo pomerila z Aluminijem, Olimpija pa s Celjem.

Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu 11. aprila 2018, povratni pa teden dni pozneje. Plavo-bele, ki so imeli srečno roko pri žrebu, čaka prvo srečanje v novogoriškem Športnem parku.

Foto: NZS

V obeh prvenstvenih dvobojih v tej sezoni je bila boljša Gorica. Pred domačim občinstvom je zmagala v izdihljajih srečanja z 1-0, na gostovanju pa prepričljivo s 3-0. Ekipi sta se leta 2002, ko je bil Aluminij član druge slovenske lige, pomerili v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja. Na sporedu sta bili dve tekmi, lovorike pa so se veselile Vrtnice, ki jih je vodil Pavel Pinni.

V dosedanjih desetih tekmah v Prvi ligi je Gorica z osmimi zmagami precej uspešnejša. Kidričani so plavo-bele premagali le enkrat; v prvem medsebojnem srečanju v Kidričevem, ki je bilo odigrano 12.8. 2012.  Končni izid je bil 2-1.
Foto: FB ND Gorica

Varovanci Miran Srebrniča so v drugem krogu pokala Slovenije izločili tretjeligaša Šampion, v četrtfinalu pa so bili boljši od Triglava iz Kranja. Kidričani so v prvem krogu izločili tretjeligaša iz Beltincev, v drugem drugoligaša Jadran iz Dekanov, v tretjem pa še novomeško Krko, ki prav tako igra v drugoligaški konkurenci.

Sinoči je NZS na Brdu pri Kranju pripravilo še tradicionalno novoletno srečanje.

Uredništvo