Turistično društvo Bovec vabi na etnološko-zabavno prireditev: ČOMPARSKA NOČ

Foto: Pixabay

Danes se v Bovcu odvija tradicionalna prireditev, ki prispeva k ohranjanju kulturne dediščine. Ime je dobila po krompirju oziroma čompah, kot mu pravijo na bovškem. Vstopnine na prireditev ni.

V središču Bovca lahko danes uživate v plesnih, gledaliških in glasbenih nastopih lokalnih skupin, ki obujajo spomine in pomembno prispevajo k ohranjanju dediščine. Ljubitelji kulinarike se boste lahko razvajali s friko, čompami, bovškim sirom in čompovo pico.

Foto: sloveniaholidays.com

Dan se je začel z lokalno ponudbo na stojnicah in ocenjevanjem sirov. Za najmlajše so na voljo ustvarjalne delavnice, ogledali pa si bodo lahko tudi predstavo Pepelka. Ob 14. uri je na sporedu mimohod starodobnih vozil. V popoldanskem času bo tudi razstava in pokušina sirov, čompove pice in potice. Obeta se nam tudi zanimiv finale v striženju ovce za pokal Bovške ovce.

V večernem terminu bodo podelili nagrade za najboljše sire in pripravili čompovo tombolo. Za zabavni program bo poskrbel ansambel Karneval. Ob 23.30 bodo izžrebali še glavne nagrade srečelova Gasilskega društva Bovec.

Uredništvo