Trčenje voznika začetnika v Rožni Dolini: PREHITRA VOŽNJA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj dopoldne se je zgodila prometna nesreča na Kanalskem, v ponedeljek zvečer pa v Rožni dolini. Obe sta zakrivila mlada voznika zaradi neprilagojene hitrosti.

Med vožnjo iz Kanala proti Avčam je 22-letni voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski zid. Zatem je njegovo vozilo odbilo v varovalno ograjo na nasprotni strani vozišča.

V prometni nesreči se je voznik, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, predvidoma laže poškodoval. Na kraj nezgode so bili s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci in reševalci. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

V ponedeljek zvečer se je prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, zgodila v Rožni Dolini. Na kraju so prometni policisti ugotovili, da je 19-letni voznik začetnik vozil iz Nove Gorice proti Rožni Dolini. Zaradi neprilagojene hitrosti ga je zaneslo v levo, kjer je trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, s katerim se je peljala 39-letna voznica, državljanka Italije.

Foto: FB Slovenska policija

Povzročitelju prometne nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje izdan plačilni nalog. Italijanska voznica iz sosednje Gorice je naknadno poiskala zdravniško pomoč v zdravstveni ustanovi v Italiji. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci iz JZ GRD Nova Gorica.