Tradicionalna Vipavska trgatev: BREZ VINSKE KRALJICE

Foto: lokalne-ajdovscina.si - Na letošnji Vipavski trgatvi ne bo vinske kraljice

Sinoči se je na Trgu Pavla Rušta s stand-up komedijo začela tradicionalna Vipavska trgatev. Zaključila se bo jutri z ognjemetom.

Prvič po letu 2007 Vipavska dolina ne bo imela svoje vinske kraljice. Na razpis se namreč ni prijavila nobena kandidatka.

Danes vipavski kolesarski klub Izvir prireja 23. rekreativno kolesarsko dirko na Nanos s cestnimi in gorskimi kolesi, ki šteje za državno prvenstvo in pokal Slovenije. Nocoj ob 21. uri se na Glavnem trgu začenja zabava s skupinama Mambo Kings in Djomla.

Foto: Pixabay

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, ki se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic v družbi prostovoljcev Hiša Sadeži družbe. Nedeljsko druženje se bo nadaljevalo z gusarsko pustolovščino s plesnim centrom ADC in z nastopom čarovnika Grege.

Jutri bo organizirana kmečka tržnica. Na osrednjem prizorišču bodo ob 17. uri razglasili protokolarno vino Občine Vipava, ki ga bodo kasneje predstavili in ponudili v pokušino tudi v Vinoteki Vipava. Za zabavni program bosta skrbeli skupini Zvita Feltna in Biseri. Dogajanje bo sklenil ognjemet.