Topla in suha jesen se poslavlja

Foto: Pixabay

Praznične dni je zaznamovalo nenavadno toplo vreme, včerajšnji praznik pa je v Sloveniji postregel z novembrskimi rekordnimi temperaturami. Danes dopoldne bo delno jasno, popoldne pa zmerno do pretežno oblačno. V popoldanskem času bo ponekod že deževalo.

Najnižje jutranje temperature bodo danes od 5 do 10, ob morju okoli 13 stopinj Celzija, v popoldanske času pa od 16 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Na številnih merilnih mestih po Sloveniji od sredine 20. stoletja v mesecu novembru še ni bilo tako toplo kot včeraj popoldne. Kot so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), je bil ponekod po državi rekord za november presežen za več kot stopinjo Celzija. Najtopleje je bilo na jugovzhodu. V Dobličah v občini Črnomelj so izmerili kar 26,2 stopinji Celzija. Najvišja dosedanja novembrska temperatura v Sloveniji je bila izmerjena 9. novembra 2015 v Metliki (25,6 stopinje Celzija), včerajšnja pa je bila presežena na vsaj štirih merilnih mestih.

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bodo še manjše padavine. V petek bo oblačno in deževno. Postopno bo hladneje. V soboto bo oblačno in deževno, dež bo v noči na nedeljo večinoma ponehal. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, napovedujejo vremenoslovci.