Sumljiva smrt starejše ženske v Črničah: SUM NA UMOR

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj dopoldne so novogoriški policisti prejeli obvestilo, da je v stanovanjski hiši v Črničah umrla 91-letna ženska. Na podlagi ugotovitev policistov in kriminalistov obstaja sum, da pokojna ni umrla naravne smrti. 68-letnemu moškemu so odvzeli prostost.

Policisti nadaljujejo z intenzivnim zbiranjem dodatnih obvestil in preverjanjem vseh okoliščin, povezanih s smrtjo starejše ženske.

Na podlagi preudarnih, taktnih in strokovnih prvih nujnih opravil policistov in kriminalistov se je porodil in v nadaljevanju potrjeval dodaten sum, da vse okoliščine smrti niso v zadostni meri pojasnjene, zato so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljevali s svojimi aktivnostmi in o teh sumih obvestili tudi pristojne pravosodne organe, sporočajo s PU Nova Gorica.

Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici je na kraju odredila določena preiskovalna dejanja. Tam je bila navzoča tudi okrožna državna tožilka.

Foto: Pixabay

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja in v nadaljevanju v okviru preiskovanja ugotovljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini ter suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja s strani osumljenca, so včeraj odvzeli prostost 68-letnemu moškemu, sicer sinu pokojne ženske.