Prekrškarji cestnoprometnih predpisov na goriških cestah: ALKOHOL IN DROGA

Foto: Pixabay

V sredo in v četrtek so policisti Policijske uprave Nova Gorica obravnavali več voznikov osebnih avtomobilov zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, in sicer suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom alkohola, sporočajo s PU Nova Gorica.

Policisti opozarjajo, da z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje življenje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu. V primeru uživanja alkohola naj vozniki ne vozijo, saj alkohol oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je namreč prepričan, da vozi bolje kot dejansko.

V sredo so prometni policisti na Bazari na območju Šempetra pri Gorici že dopoldne obravnavali 33-letnega voznika avtomobila, ki so mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven na prepovedane droge (opiate), odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi pa je odklonil. Prav tako je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zaseženo.

V Tolminu so nekoliko pozneje ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu je bilo vozilo zaseženo.

V sredo, nekaj pred 12. uro, so na Dombravi zaustavili 53-letnega voznika. Rezultat hitrega testa pokazal, da je bil voznik pod vplivom prepovedanih drog. Nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je odklonil. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo osebno vozilo zaseženo. Tudi njega čaka srečanje s sodnikom.

Foto: FB Slovenska policija

V četrtek, nekaj pred 19. uro, so policisti v Ajdovščina ustavili 42-letno voznico osebnega avtomobila. Tudi v njenem primeru je bil rezultat hitrega testa pozitiven na prepovedane droge (opiate), odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imela v organizmu 0,14 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odločno je odklonila odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, prav tako je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ji vozilo zasegli.

V četrtek, nekaj pred 21. uro, so na območju Solkana ustavili 46-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da tudi slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola, saj je pokazal kar 1,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, tudi njega čaka srečanje s sodnikom.