Srebrni košarkarji KK Nova Gorica mladi do 15 let: ZLATO SRCE

Foto: ML

Mladi novogoriški košarkarji do 15 let so se na zaključnem turnirju državnega prvenstva veselili srebrnega odličja. V velikem finalu, ki se je v sijajnem vzdušju odvijalo v novogoriški mestni dvorani so jih premagali vrstniki domžalskega Heliosa z 82-69 in se zasluženo veselili državnega naslova.

Prvi polčas je z 39-32 pripadel gostiteljem, v drugem pa je prišel do izraza širši igralski kader in boljša kakovost Domžalčanov, ki so imeli na turnirju, za razliko od Novogoričanov tudi dan počitka. “Žal se rezultatsko ni izšlo, turnir pa je uspel iz vseh drugih vidikov. Čestitke Heliosu, ki je upravičil vlogo favorita in zasluženo osvojil prvo mesto, nimam pa besed za to, kar so naši fantje v teh treh dneh pokazali. Srce so pustili na igrišču, zaslužili so si drugo mesto,” je bil na svoje varovance ponosen trener Jan Zavrtanik, ki je bil po finalu popolnoma izčrpan, a izjemno zadovoljen, da se v mestu vrtnic znova prebuja košarka. Mlada ekipa do 15 let že ima reprezentanta Sašo Ciania (najboljši skakalec turnirja), ki se bo poleti preselil v Koper, dva novogoriška igralca pa sta kandidata za izbrano vrsto Slovenije; Nejc Pajntar je bil uvrščen v prvo petorko prvenstva.

Foto: ML

Okrog 700 gledalcev je v dvorani ustvarilo izjemno vzdušje, ki mu na košarkarskih tekmah na Goriškem že dolgo nismo bili priča. Poleg rezultatskega uspeha pa lahko fantom, trenerjem, vodstvu kluba, staršem… izrečemo posebno pohvalo. Odlična organizacija turnirja, mladi košarkarji pa so pokazali še veliko več od dobre košarke. Na igrišču so, tudi ko so bili v praktično izgubljenem položaju, pustili zadnji atom energije, borili so se kot levi, na koncu pa, kot se za pravega športnika spodobi, iskreno čestitali zmagovalcu. “Oče fanta, ki je v finalu zaigral le zadnjih osem sekund mi je prišel čestitat. Starši stojijo za fanti, jih podpirajo in se ne vtikajo v naše delo,” je uspešno sodelovanje izpostavil Jan Zavrtanik. Bravo fantje, kar tako naprej. Naj se od vas učijo tudi drugi!

ML