Dobre novice iz novogoriškega Doma upokojencev: OZDRAVELO 71 STANOVALCEV

Foto: DUNG

Iz Doma upokojencev Nova Gorica prihajajo spodbudnejše novice. V obeh enotah, tako v Novi Gorici kot tudi Podsabotinu, se po številnih okužbah z novim koronavirusom stanovalcev in zaposlenih stanje le nekoliko umirja, so v sporočilu za medije zapisali v Regijskem štabu CZ za severno Primorsko.

Od 304 stanovalcev v obeh enotah je bilo doslej okuženih 160. Do današnjega dne jih je virus uspešno premagalo že 71, tako da jih je v evidenci obolelih še 89. Vse več je tudi vrnitev stanovalcev iz bolnišnice, tudi takšnih s hujšim potekom bolezni, je povedala Nataša Slejko, vodja zdravstvene nege in oskrbe v Domu upokojencev Nova Gorica.

Foto: UKC Ljubljana

Veliko okužb je bilo tudi med zaposlenimi v obeh enotah novogoriškega Doma upokojencev. Od 200 jih je bilo pozitivnih 56, aktivno okuženih je še 38, 18 se jih je že vrnilo v delovni proces.

Kot je še povedala Slejkova, jih vsaka pozitivna novica v domu spodbuja k zavzetemu delu naprej. Čeprav zaposlenim ni lahko, ob dobrem vzdušju in tudi pomoči iz drugih domov, premagujejo tudi najtežje trenutke v tem drugem valu. V spomladanskem prvem valu v obeh enotah ni bilo okužb.

Foto: Pixabay

Nataša Slejko je izpostavila še dve možnosti za svojce. V tako imenovani varni sobi je omogočeno srečanje enega od svojcev s stanovalcem, ki praznuje rojstni dan. Odzivi na to priložnost, v enoti Podsabotin takšno sobo še urejajo, so zelo pozitivni. Obenem pa omogočajo svojcem tudi slovo od umirajočih, četudi se ti nahajajo v rdeči coni. Osebje doma svojcem zagotovi popolno varovalno opremo in nudi vsa navodila.