Smrt 55-letnika na območju reke Tolminke: OMAHNIL V PREPAD

Foto: Ribiška družina Tolmin

Na območju reke Tolminke so policisti nekaj minut po polnoči našli mrtvega moškega. V identifikacijskem postopku so potrdili, da gre za pogrešanega 55-letnika z območja celjske upravne enote.

Pri iskanju se je tolminskim policistom in policistom iz novogoriške gorske policijske enote pridružilo tudi osem gorskih reševalcev Gorske reševalne službe Tolmin.

Policisti so ugotovili, da se je 55-letnik v nedeljo po 16. uri odpravil od stanovanjske hiše na območju Čadrga v smeri brvi čez reko Tolminko, kjer je imel parkiran osebni avtomobil. Pri hoji po zelo strmem delu steze, približno 150 metrov pred brvjo, mu je na razmočeni zemlji, prekriti z listjem in prepredeni s koreninami, zdrsnilo. Zato je omahnil na strm prepadni del pod stezo, po katerem je po približno 50 metrih drsenja in padanja pristal na prodnatem delu ob reki Tolminki. Na kraju je zaradi poškodb umrl.

Foto: FB Slovenska policija

Na kraju dogodka je zdravnik iz Zdravstvenega doma Tolmin lahko le potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.