Slovenski odbojkarji ugnali Poljake in se prebili v četrtfinale Eura: REVANŠA Z RUSI

Foto: CEV

Po bledi predstavi proti Bolgariji v tretjem krogu predtekmovanja je le redkokdo verjel, da lahko Slovencem v play-offu za četrtfinale uspe veliki met. Nasprotnik je bil namreč gostitelj prvenstva Poljska, ki so jo naši fantje že premagali v četrtfinalu zadnjega Eura v Bolgariji, ko so si priigrali srebrno odličje.

POLJSKA – SLOVENIJA 0-3 (21, 21, 19)

Krakow – Dvorana Tauron Arena, gledalcev 8.700, sodnika: Adler (Madžarska), Gerothodoros (Grčija).

Poljska: Konarski 4, Kaczmarek 9, Kurek 3, Szalpuk 3, Lemanski 4, Wojtaszek, Dryzga, Lomacz, Kubiak 5, Kochanowski 1, Wišniewski, Zatorski, Bieniek 6, Buszek.

Slovenija: T. Štern 4, Pajenk 13, Ž. Šter, Kozamernik 5 , Šket 13, Gasparini 10, Vinčić 1, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 9.

Foto: CEV

Kritike po bledi predstavi v predtekmovanju so več kot zalegle. Varovanci Slobodana Kovača so znova zaigrali tako kot znajo in zmorejo in gladko odpravili Poljake, ki se presenetljivo od prvenstva poslavljajo že v osmini finala.

Pohvalo za izjemen dosežek si zaslužijo vsi fantje. Vseeno velja še posebej izpostaviti Alena Pajenka, ki je bil v bloku neprebojen, odlično pa je tudi serviral.

Danes ob 17.30 se bodo slovenski odbojkarji v Krakowu za preboj v polfinale »udarili« z Rusi, ki so jih v 2. krogu predtekmovanja po sicer izenačenem boju, zavoljo boljše igre v ključnih momentih v zaključku nizov, premagali s 3-0. Napočil je torej čas za revanšo. Če bodo Slovenci igrali na takšnem nivoju kot sinoči, potem se zagotovo nimamo česa bati. Rusi so odbojkarska velesila, a Slovenija je evropski podprvak. Branilcev zlata z zadnjega Eura Francozov ni več v igri, saj so jih v osmini finala izločili Čehi.

Foto: CEV

»Nismo se ustrašili, čeprav dvorana ni bila na naši strani. Pokazali smo, da znamo odlično igrati. Upam, da še imamo na voljo sobe v hotelu, saj so nam že rekli naj spakiramo. To nas je le še dodatno motiviralo,« je bil po zmagi nad Poljaki dobre volje kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut.

ML