Slovenski odbojkarji pred odločilno tekmo z Belgijci: PRVIČ NA MUNDIAL?

Foto: FB Samo Miklavc - Se bodo slovenski odbojkarji veselili prve uvrstitve na svetovno prvenstvo?

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je z odliko opravila dosedanji del kvalifikacijskega turnirja v ljubljanskih Stožicah, kjer je vse 4 tekme proti Gruziji, Latviji, Portugalski ter Izraelu gladko dobila brez izgubljenega niza. Danes ob 17.30 jo čaka še odločilni obračun z Belgijci, ki so bili doslej prav tako zanesljivi.

Zmaga prinaša prvo mesto in neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostili Italija in Bolgarija. Drugo mesto vodi v dodatne kvalifikacije. Slovenci in Belgijci na ljubljanskem turnirju še niso pokazali vsega kar zmorejo. Oba selektorja, tako Slobodan Kovač kot tudi Vital Heynen sta zaradi napornega ritma tekem precej rotirala igralce in najboljšim prihranila nekaj moči za današnji odločilni dvoboj.

Foto: CEV

“Belgijce odlikuje izjemna tehnika, mirnost in potrpežljivost. Skozi vse kvalifikacije sem razmišljal, ali naj celoten turnir odigram s prvo postavo in nosilce igre na igrišče pošljem tudi proti Izraelu, ali pa naj jih spočijem. Odločil sem se za drugo možnost. Danes bomo videli, ali je bila odločitev pravilna,” razmišlja slovenski selektor Slobodan Kovač.

Pomočnik selektorja Samo Miklavc po prihodu Slobodana Kovača ne pričakuje večjih sprememb in verjame, da se bo uspešna zgodba slovenske izbrane vrste nadaljevala (prisluhnite spodaj).

 

Slovenija in Belgija sta se med seboj doslej pomerili osemkrat. Boljši izkupiček imajo slovenski odbojkarji, ki so zmagali petkrat. Toda pozor! V zadnjih dveh dvobojih so bili boljši Belgijci; leta 2011 v evropski ligi in ter predlani na evropskem prvenstvu, na katerem so Slovenci zatem osvojili srebrno odličje.

ML