Sredi poletja se najbolj prileže … sladoled! Ta sladka razvada, ki se rada druži s sadjem in najbolj tekne v prijetni družbi, bo obogatila tokratno Drugo soboto na Ajdovski tržnici. Osvežilno, slastno in v znamenju lokalnih okusov.

Skoraj smo prezrli: pred dobrim mesecem je minilo leto od odprtja prenovljene Ajdovske tržnice. Kaj vse je od takrat drugače? V središče mesta se je vrnila obogatena ponudba svežih lokalnih pridelkov in izdelkov, vsako drugo soboto v mesecu pa nas na tržnico zvabi tematska ponudba s pokušinami in običajno tudi večjim številom stojnic. Kupci počasi spreminjamo svoje sobotne navade. Ste se tudi vi že kdaj na tržnici zaklepetali ob srečanjih z znanci in pri tem pozabili, da v torbi nosite sestavine za sobotno kosilo? Ajdovska tržnica je v tem letu postala tudi prostor druženja ljudi, ki cenimo zdravo, lokalno pridelano hrano.

Tokratna Druga sobota na Ajdovski tržnici, v soboto, 8. julija, nas med 9. in 11. uro vabi, da se med sobotnimi nakupi osvežimo z lokalnim, obrtno izdelanim sladoledom. Ste vedeli, da so v preteklih letih v okviru kulinaričnega meseca Okusi Vipavske lokalni slaščičarji razvili nekaj posebnih sladoledov iz lokalnih sestavin in da bodo prav ti mojstri vključeni v bodočo Evropsko sladoledno cesto, ki bo v Sloveniji potekala skozi Vipavsko dolino? Pridite in že v soboto poskusite te zanimive okuse, ki jih bomo v bodoče ponosno predstavljali širom Evrope. Čas je za sladko osvežitev!

Se srečamo na Ajdovski tržnici!

POLETNI URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

[email protected], 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Ajdovščina