Sklep izvršnega odbora KZS: NAPREDOVANJE NOVOGORIČANOV

Foto: FB KK Nova Gorica mladi

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je sprejel sklep, da se z današnjim dnem, 20. marcem 2020, zaključijo vsa tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije v tekmovalni sezoni 2019/2020!

Državnega prvaka v moški konkurenci v tej sezoni ne bo, prvakinje pa so postale celjske košarkarice. Novogoriški košarkarji so napredovali v drugo ligo.

Ker sta bila v drugem delu tretjeligaške konkurence odigrana le dva kroga, je izvršni odbor KZS odločil, da se v drugo ligo uvrstijo zmagovalci prvega dela sezone (Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija), v nižji rang tekmovanja pa ne izpade nihče. Napredovanje Novogoričanov je povsem zasluženo, saj so v letošnji sezoni na 16 tekmah zabeležili kar 15 zmag in doživeli en sam poraz; v zadnji sekundi prvega dela sezone so jih na domačem parketu premagali Idrijčani. „Drugo leto se vrnemo še močnejši,“ na svojem FB profilu obljubljajo v KK Nova Gorica mladi.

Medtem ko v ligi Nova KBM ne bo zmagovalca oziroma ekipe, ki bi izpadla, saj sta bila v ligi za prvaka odigrana le dva kroga, je KZS v nižjih ligah določila vrstni red. V prvo ligo, ki je letos v prvem delu štela devet ekip, bo napredoval Triglav, iz 2. SKL pa sta izpadla Parklji in Ljubljana.