Šesti Goriški tek in hoja za upanje: PO DEŽJU POSIJE SONCE

Foto: ML

V soboto dopoldne se je na Trgu Evrope v Novi Gorici odvijal tradicionalni 6. Goriški tek in hoja za upanje, ki ga organizira Društvo ko-Rak.si v sodelovanju s soorganizatorji in sodelavci.

Rožnati oktober je mesec, v katerem se na različne načine osvešča o pomembnosti gibanja za zdravje posameznika. O pomenu zdravega načina življenja in samopregledovanja ter pravočasnosti ukrepanja ob odkritju bolezni, prav tako, kje najti vire podpore in pomoči, v kolikor pride do bolezni.

Navkljub slabšemu vremenu se je na tek oz. hojo na tri različne razdalje (5, 10 in 18 km) odpravilo kar lepo število obiskovalcev z obeh strani meje. Prireditev se je začela v dežju, kasneje pa je le posijalo tudi sonce. Morda simbolično. Bolezen je zahrbtna, običajno udari kot strela z jasnega. Ob rednih pregledih in dovolj zgodnjemu odkritju pa jo je mogoče premagati.

Udeležence so nagovorili župan Nove Gorice Matej Arčon, župan Gorice Rodolfo Ziberna, predsednik Društva ko-RAK.si Marko Vudrag ter predstavnica združenja ANDOS iz Gorice Rosa Benedetic. Ob plačilu štartnine so obiskovalci prejeli majice rožnate barve, na poti so jih čakale okrepčevalnice, po prihodu v cilj pa še golaž, jabolka in z nekaj sreče tudi darilo. Z donacijo je bilo mogoče dobiti škatlico presenečenja. Zbrana sredstva so bila namenjena onkološkemu oddelku bolnišnice v Šempetru.

Na Trgu Evrope so se na stojnicah predstavili Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si, Športno društvo Mark Šempeter, Športna zveza Nova Gorica, združenje Europa donna, Javni zavod za šport Nova Gorica, Društvo diabetikov Nova Gorica ter združenje ANDOS iz Gorice. Plesna skupina Human Dance Technique iz Gorice pod vodstvom Giorgia Rivaria je predsavila ples za dobro počutje, zapela pa je novogoriška pevka zabavne glasbe Tatjana Mihelj. 

ML