Šempetrska bolnišnica išče novega direktorja: KDO BO REŠITELJ?

Foto: Pixabay

Vršilec dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice Radivoj Nardin je odstopil. Več o odstopu in razlogih zanj bo znano na današnji seji sveta zavoda bolnišnice, ko bodo razpravljali tudi o razpisu za novega direktorja.

Konec februarja je Nardin na seji sveta regije opozoril, da akumulirana izguba šempetrske bolnišnice iz prejšnjih let znaša 16 milijonov evrov, dolg do dobaviteljev pa 14,5 milijona evrov, kar je bistveno slabše stanje, kot je bilo ocenjeno pred njegovim prihodom.

Radivoj Nardin je bil za v. d. direktorja imenovan na željo nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra lanskega oktobra za največ leto dni oz. do imenovanja novega direktorja. Dobrega pol leta je poleg šempetrske bolnišnice vodil tudi izolsko.

Svet zavoda šempetrske bolnišnice, ki ima pet novih članov, je že na seji 19. maja sklenil začeti postopek iskanja novega direktorja. Želijo si, da bi bolnišnica kar najhitreje dobila direktorja s polnimi pooblastili.

Foto: ML

V obdobju Nardinovega vodenja je šempetrska bolnišnica, ki se je znašla globoko v rdečih številkah, začela bolje poslovati. Nardin se je lotil nekaterih spremembe pri delu in poslovanju, s čimer se nekateri zaposleni niso strinjali.

V prvih štirih letošnjih mesecih je bolnišnica v Šempetru ustvarila za okrog 1,8 milijona evrov izgube, predvsem zaradi izplačanih dodatkov zdravnikom in ostalim zaposlenim za delo v času epidemije. V nasprotnem primeru bi tekoče že poslovala pozitivno, pravijo v šempetrski bolnišnici.