Šempetrska bolnišnica išče direktorja s polnim mandatom

Foto: ML

Na včerajšnji seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice so sprejeli sklep o ponovnem razpisu za direktorja bolnišnice s polnim mandatom. Sedanji v. d. direktorja Ernest Gortan se na ponovljeni razpis ne bo prijavil.

Razpis bo objavljen prihodnji teden. Čez približno mesec dni bodo na seji sveta pregledali prijave in se odločali o novem direktorju, pravi predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž in dodaja, da je z Gortanom doslej dobro sodelovala. „Bolnišnica sedaj posluje uspešno, a je čas, da dobi vodstvo s polnim mandatom,“ še pojasnjuje Jelinčič Maraževa.

Gortan je šempetrsko bolnišnico vodil od 17. junija lani, ko je na tem mestu nasledil prejšnjega v. d. direktorja Radivoja Nardina. Nekdanjega prvega moža Intereurope je za v. d. direktorja bolnišnice imenoval svet zavoda, ko se je Nardin odločil za odhod, saj je ocenil, da nima več zaupanja sveta zavoda.

Foto: Finance, ML – Sedanji v.d. direktorja Ernest Gortan ne bo kandidiral za direktorja šempetrske bolnišnice

Ustanovitelj bolnišnice je zamenjal tudi dve svoji predstavnici. Dosedanji Biserko Simčič in Vanjo Cenčič bosta zamenjala Marjan Zahar in Frida Urbančič. Ker pa je bila Cenčičeva tudi namestnica predsednice sveta zavoda, so na včerajšnji seji za novega namestnika imenovali Viktorja Trojerja.

Na majski prvi razpis za direktorja šempetrske bolnišnice s polnim mandatom se je Gortan prijavil, le dve uri pred začetkom seje sveta zavoda pa si je premislil in odstopil od kandidature. Na željo sveta zavoda je Gortan pristal, da bo bolnišnico vodil do imenovanja novega direktorja.