Seja sveta zavoda bolnišnice v Šempetru: OPERACIJA IZGUBE

Foto: Pixabay

Šempetrska bolnišnica je leto 2018 zaključila z izgubo v višini 4,8 milijona evrov, dobaviteljem pa dolguje okrog osem milijonov evrov, je po včerajšnji seji sveta zavoda povedal direktor bolnišnice Stanislav Rijavec.

Po besedah direktorja, sanacijski program, ki se izvaja dobrega pol leta, že prinaša pričakovane rezultate. Izguba bolnišnice se v zadnjih mesecih preteklega leta ni povečevala, ampak ohranjajo sedanje stanje.

Dolgovi do dobaviteljev se še vedno povečujejo in na tem področju imajo težave z likvidnostjo. Kot pojasnjuje Rijavec, se dnevno dogovarjajo in z nekaterimi jim je uspelo odložiti plačilne roke. Najdaljši so med 120 in 150 dni. Teoretično obstaja bojazen, da kateri izmed dobaviteljev ne bo več želel prodajati svojih izdelkov, a so jim dobavitelji pripravljeni pomagati, kar so nekateri tudi pismeno potrdili.

Foto: ML

Nova v.d. pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege je Monika Kalin Vodopivec, ki je povedala, da se v šempetrski bolnišnici še vedno soočajo s pomanjkanjem srednjih in višjih medicinskih sester. Z zadnjim razpisom so jih iskali 24, zaposlili pa so le dve. Trenutno pomanjkanje ustreznih strokovnih delavcev premagujejo tudi s pomočjo nekdanjih zaposlenih in upokojenih nekdanjih zaposlenih.