Sedma akcija brezplačne pravne pomoči: DAN ZA MEDIACIJO

Foto: Pixabay

Odvetniki v Sloveniji bodo ta teden nudili brezplačno pravno pomoč. V sedmi akciji bodo na voljo v odvetniških pisarnah ter v prostorih lokalnih skupnosti v Novi Gorici, Kopru, Ankaranu, Izoli, Ljubljani in Igu.

V akciji bo sodeloval tudi Mediacijski center odvetniške zbornice. Danes bodo svetovanje nudili v prostorih krajevne skupnosti Nova Gorica od 14. do 19. ure, v Ljubljani v atriju SRC SAZU pa od 12. do 14. ure. V primeru udeležbe obeh strank v sporu, bosta imeli možnost brezplačne mediacije.

Foto: Pixabay

V novogoriškem in koprskem območnem zboru bo svetovanje potekalo v četrtek. Danes bo v mariborskem, pomurskem in ptujskem, v torek bodo odvetniki svetovali v ljubljanskem in gorenjskem območnem zboru, v sredo v celjskem in slovenjgraškem, v petek bo svetovanje potekalo v dolenjskem in krškem območnem zboru odvetniške zbornice. Pomoč bodo nudili tudi v prostorih lokalnih skupnosti. V novogoriški Mestni hiši bodo na voljo v četrtek od 8. do 12. in od 13. do 15. ure.

Odvetniki svetujejo, da se stranke dobro pripravijo oz. konkretno predstavijo problematiko in vprašanja, da jim bodo lahko laže pomagali.

Seznam odvetnikov, ki bodo pravne nasvete nudili v svojih pisarnah, je objavljen na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije, podatke pa lahko zainteresirani dobijo tudi na telefonskih številkah 01 300 34 20 in 01 300 34 22.

Foto: Pixabay

V prejšnjih letih je brezplačno pomoč pri približno 500 odvetnikih iskalo več kot 1800 oseb. Posamezniki pomoč najpogosteje iščejo zaradi nerešenih družinskih razmerij po razvezi zakona, sosedskih sporov in delovnopravnih vprašanj.

Uredništvo