Se bo premier Robert Golob udeležil današnjega shoda upokojencev?

Foto: Pixabay

Na pobudo ljudske iniciative Glas upokojencev bo danes, 1. februarja 2023, ob 15. uri, na Trgu republike v Ljubljani potekal protestni shod upokojencev.

Podporniki aktualne vlade menijo, da je protestni shod politično motiviran. Če je temu res tako, potem je očitno za upokojence v Sloveniji že dovolj dobro poskrbljeno. A kaj na to porečejo številni upokojenci, ki živijo pod pragom revščine. Mar si slovenski upokojenec, ki je 40 let in več garal ne zasluži pokojnine za dostojno življenje? 

Organizator je na protestni shod upokojencev povabil tudi predsednika vlade dr. Roberta Goloba, predsednika Združenja upokojencev Slovenije (ZDUS) Janeza Sušnika, poslance koalicije, ker se radi udeležujejo podobnih shodov in predstavnike sorodnih ljudskih iniciativ Jašo Jenulla, Niko Kovač ter druge. Kdo se bo odzval vabilu?

„Morda pa smo le vsaj približno toliko enakovredni pozornosti, kot druge ljudske iniciative in njihove dejavnost ter druge provladne upokojenske organizacije in posamezniki, ki so se prebudili ravno zaradi naših prizadevanj za ponižane in pozabljene upokojenke in upokojence,“ je v imenu organizatorja, ljudske iniciative Glas upokojencev povedal Pavel Rupar, ki opozarja, da veliko medijev sporočila o današnjem shodu cenzurira.