Šahovski turnir Hit Open 2020: 11 VELEMOJSTROV

Foto: Pixabay

Jutri se bo z otvoritveno slovesnostjo začel jubilejni 25. mednarodni šahovski turnir Hit open 2020, ki se bo zaključil 30. januarja. Za zmago se bo potegovalo 11 velemojstrov, 11 mednarodnih mojstrov in mojstric ter 19 FIDE mojstrov in mojstric.

Najvišje rangirani igralec turnirja bo Robert Markus, najvišje rangirani igralec Šahovskega kluba Nova Gorica pa bo 20-letni Jurij Zamar Kodelja.

Na letošnjem turnirju, ki se bo odvijal v novogoriški Perli, bo nastopilo preko 160 šahistov iz 14 držav. Največ jih prihaja iz Slovenije, sledijo jim šahisti iz sosednje Italije. Udeležila se ga bo tudi tudi skupina mladih šahistov iz Norveške in Švedske. Partije bo mogoče v živo spremljati preko spleta.

Foto: ML

Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah; šahisti s 1500 rating točkami in več bodo nastopili v skupini A, mlajši šahisti in ostali, ki imajo do 1600 rating točk pa se bodo merili v skupini B.

Na A turnirju bo igralni čas 90 min + 30 sekund na potezo, na B turnirju pa 60 minut + 30 sekund na potezo. Na A turnirju bo možno osvojiti mednarodne norme/nazive.