Rok Turk brez konkurence: POTRDITEV NASLOVA

Foto: FB Rok Turk

Z zmago na reliju Idrija je Rok Turk (Hyundai i20) potrdil prevlado v letošnjem letu, naslov prvaka pa si je zagotovil že pred mesecem dni v Novi Gorici.

Drugi na reliju v Idriji je bil Nemec Albert von Thurn und Taxis (Škoda Fabia R5 Evo), ki je zaostal minuto in 25 sekund, tretji pa Darko Peljhan (VW Polo proto) z zaostankom 2:59 minute za Turkom.

Turk je že na uvodni hitrostni preizkušnji prevzel vodstvo, ki ga ni več spustil iz rok. Še najbližje mu je bil nemški tekmec v Škodi Fabii R5, na tretjem mestu je bil nekaj časa Madžar Janos Puskadi z enakim dirkalnikom, v četrti hitrostni preizkušnji pa se je na to mesto prebil izkušeni domačin Peljhan in tudi on obdržal stopničke do konca dirke.

Z zmago, dobil je prav vse hitrostne preizkušnje, je Turk le še utrdil skupno vodstvo in potrdil zmago v državnem prvenstvu. Z včerajšnja zmago je slavil tudi v prvenstvu centralno-evropske cone krovne zveze Fia.

Po skupno devetih hitrostnih preizkušnjah relija v Idriji so med deseterico končali še štirje slovenski vozniki; šesti je bil Martin Mlinar (Peugeot 208 R2), sedmi Martin Štucin (Renault Clio R3 maxi), osmi Janko Čebron (Mitsubishi evo IX), deseti pa Aleš Zrinski (Peugeot 208 T16).