Reševanje prostorske stiske ZD Nova Gorica: POD ISTO STREHO

Foto: ML

Konec tedna bodo predstavili arhitekturne rešitve, ki so jih sodelujoči na natečaju pripravili za načrtovani prizidek novogoriškega zdravstvenega doma.

Gradnja bo trajala leto in pol, tako da bo prizidek zgrajen najkasneje do konca leta 2020. Prizidek bo ponujal okrog 10.000 kvadratnih metrov bruto površin, od tega jih bo dobra polovica pod zemljo. V centru Nove Gorice bo na voljo dodatnih 250 parkirnih mest, ki bodo namenjena tako uporabnikom zdravstvenega doma kot tudi bližnjim stanovalcem.

Letos bodo pripravili dokumentacijo in pridobili gradbeno dovoljenje, gradnja prizidka ob novogoriškem zdravstvenem domu pa naj bi se začela v prvi polovici prihodnjega leta. Investicija bo skupaj z davkom vredna 6,3 milijona evrov. Denar bo prispeval zdravstveni dom.

Foto: Pixabay

Kot je povedala direktorica ZD Nova Gorica Petra Kokoravec, investicija prinaša nove prostore, ki bodo omilili prostorsko stisko in ponovno združili vse zdravstvene programe pod eno streho. Prizidek zdravstvenega doma prinaša tudi nove zaposlitve, saj bodo odprli nove ambulante, pričakovati pa je tudi reorganizacijo dela.

Uredništvo