Prvenec 21-letnega dvometraša iz Trebuše: POSVETILO POKOJNEMU PRIJATELJU

Foto: ND Gorica

Pomlajena novogoriška zasedba je v 1. krogu novega prvenstva pred domačim občinstvom šokirala bledo Olimpijo, ki je po neuspehu v kvalifikacijah za ligo prvakov, brez točk in doseženega gola ostala tudi na domačem prizorišču. Za modro-bele sta zadela Žiga Lipušček in Andrija Filipović.

GORICA : OLIMPIJA 2:0 (1:0) – Nova Gorica, 21.7. 2018 – Stadion Športni park, sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj). Strelca: 1:0 Lipušček (3.), 2:0 Filipović (51.). Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kotnik (od 77. Smajlagić), Kolenc, Marinič (od 69. Džuzdanović), Osuji, Filipović (od 80. Humar), trener: Srebrnič. Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Štiglec, Brkić, Putičanin, Tomić, Miškić, Savić (od 65. Boateng), Vombergar (od 72. Kadrić), Črnic (od 72. Suljić), trener: Stolica. Rumeni kartoni: Lipušček, Filipović, Grudina; Savić, Ivačič.

Novogoričani so odlično krenili v tekmo in se že po treh minutah veselili vodstva. Iz kota je podal Bede Amarachi Osuji, najvišji igralec dvoboja, 21-letni Žiga Lipušček pa je z natančnim strelom z glavo matiral nemočnega Aljaža Ivačiča in se v 14. prvoligaški tekmi veselil prvenca. „Presrečen sem, že dolgo sem čakal nanj. Zame je bil ta gol čustven, ker sem ga posvetil preminulemu prijatelju,“ je pojasnil dvometraš iz Trebuše, ki je pred časom nosil tudi dres druge ekipe Maribora, a zaradi tega dodatnega naboja na srečanju z zeleno-belimi ni bilo: „Všeč mi je Maribor, a na tekmi z Olimpijo ni bilo nič drugače kot z ostalimi tekmeci. Vselej si, ne glede na tekmeca, želim čim bolje odigrati, tako v fazi obrambe kot tudi napada. Dobro smo odprli tekmo, zgodnji zadetek nam je vlil samozavest. Kasneje nas je Olimpija pritiskala, a smo bili za našo borbenost in voljo poplačani z zmago.“

Foto: Prva liga TS – Veselje Žige Lipuščka po golu, ki ga je posvetil pokojnemu prijatelju. Poleg sta Andrija Filipović, ki je v drugem polčasu postavil končni rezultat in Uroš Celcer.

Žiga Lipušček je bil pred dvema letoma, ko je bil član mariborskega kluba, udeležen v hudi prometni nesreči, ki je terjala dve smrtni žrtvi. Žiga jo je čudežno odnesel brez telesnih poškodb. Življenje je izgubil tudi njegov najboljši prijatelj Damjan Marjanović, ki mu je sinoči posvetil gol.

ML