Prva faza obnove Hotela Cerkno: ŠTIRI ZVEZDICE

Foto: FB Hotel Cerkno

Spomladi se bo začela prva faza obnove Hotela Cerkno. Prenovili bodo en trakt, recepcijo s sprejemnim prostorom in restavracijo. Med obnovo bo hotel obratoval.

Večino denarja za prenovo bodo zagotovili z odprodajo objektov, ki jih ne potrebujejo za svojo osnovno dejavnost, kot so turistične zmogljivosti na obali. Razmišljajo tudi o prodaji stanovanj in drugih nepremičnin v Cerknem.

Obnova bo trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov. Ko bodo dela končana, bo v Cerknem zaživel hotel s štirimi zvezdicami. Pretežni del hotela, ki bo tudi po obnovi gostom ponujal 102 sobi, bo namenjen družinskemu turizmu, del pa poslovnim gostom.

Prenovo si lahko obeta tudi apartmajski kompleks Alpska perla, ki stoji na vrhu smučišča Cerkno. Ta naj bi bil namenjen zahtevnejšim gostom, ki v naravi iščejo petzvezdnično izkušnjo.

Foto: FB Hotel Cerkno

Začetek druge faze obnove Hotela Cerkno načrtujejo jeseni prihodnjega leta. Eden izmed pogojev za to je zaprtje trgovine, ki deluje v okviru hotela. Ker gre za največjo trgovino v občini, bi to povzročilo težave pri oskrbi prebivalcev. Zaradi tega je bila v začetku meseca podpisana pogodba s trgovsko verigo Spar, ki bo na drugi lokaciji, do predvidoma septembra 2020, zgradila trgovino.