Protestni shod za pravice upokojencev brez politike

Foto: Facebook

Jutri, 1. marca 2023, ob 15. uri, bo na Trgu republike potekal drugi protestni shod upokojencev za višje pokojnine. Organizator si želi nepolitične proteste, ki izhajajo iz nezadovoljstva množic, ne pa orkestrirane politične manifestacije kot v primeru politkolesarjev.

Pobudnik civilne iniciative Pavel Rupar k udeležbi ni pozval le upokojencev, ampak čisto “vse, ki ljubijo Slovenijo”, saj se stanje upokojencev in pokojnine tičejo prav vsakega državljana in državljank in je od sedanjosti odvisna tudi naša prihodnost. “Želim, da pokažemo najvišji nivo dostojanstva, ponosa in kulturnega vedenja, pokažimo drugim, kaj pomeni biti Slovenka, Slovenec, dober in pošten državljan domovine, z zgledom pokažimo, da smo vredni boja in zmage, ki nas čaka!!” je na Facebooku zapisal Rupar.

Organizator je k udeležbi pozval tudi kmete, ki jih je opomnil na upoštevanje predpisov na cesti, ostalim, ki pa bodo že prej v Ljubljani, naj s seboj prinesejo slovensko hrano, hamburgerje pa pustijo doma.

Organizator protestnega shoda poziva udeležence, naj s seboj prinesejo transparente s kulturno vsebino in ne političnih simbolov. „Pripravite tekste, ker bomo peli: Čebelice, Ostanimo prijatelji, Le vkup, le vkup uboga gmajna, na koncu pa za Roberta Goloba še Planica, Planica …”, je med drugim zapisal Pavel Rupar in opozoril na ohranjanje čiste okolice. Udeležence je pozval k pospravljanju vseh smeti, ki bi ostale za njimi, “Slovenci za seboj ne puščamo smeti, upokojenci cenimo urejeno in čisto okolje,” je še dodal.