Protestna izjava ajdovskih svetnikov: PROTI SLAVNOSTNI GOVORNICI

Foto: ajdovscina.si

Mateja Jerkič, Vilko Brus in Angel Vidmar nasprotujejo Simoni Semenič kot izbrani slavnostni govornici na letošnjem kulturnem prazniku v njeni Ajdovščini. Protestu sta se pridružili tudi svetniški skupini NSi in SDS.

Provokativno umetniško delo je sprožilo protest svetniške skupine nepovezanih svetnic in svetnikov Občine Ajdovščina. Na eni od fotografij je noseča performerka ovita v razrezano slovensko zastavo.

Foto: FB – Simona Semenič

Protestna izjava nepovezanih svetnikov občine Ajdovščina, ki jo je podpisal Angel Vidmar: “Naše nestrinjanje utemeljujemo s tem, da so se v zadnjih dneh na socialnih omrežjih pojavile fotografije osebe, domnevno gospe Simone Semenič, letošnje slavnostne govornice na osrednji slovesnosti, ki bo v četrtek, 8. februarja, v dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, ovite v slovensko državno zastavo, držeč v rokah škarje, s katerimi je verjetno izrezala grb – državni simbol na slovenski zastavi in pokazala svoj nosečniški trebuh. Ne glede na to, s kakšnim namenom, je bilo to storjeno, in v kolikor je na fotografiji dejansko gospa Simona Semenič, smo mnenja, da ni primerna za slavnostno govornico, saj je po našem mnenju njeno dejanje nekulturno in neokusno.”

Uredništvo