Prostitucija v klubu Marina na Ajševici: VLOŽENA OBTOŽNICA

Foto: Pixabay

Po poročanju medijev je specializirano državno tožilstvo v zvezi z delovanjem kluba Marina na Ajševici na koprsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo.

Glavno vlogo v kriminalni zgodbi tožilstvo pripisuje Sergeju Racmanu, Jožetu Kojcu in Dejanu Šurbku, ki naj bi izdelali načrt, kako bi pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti služili z izkoriščanjem žensk.

Tožilstvo obtožene bremeni, da so v obdobju od 1. avgusta do 23. januarja 2019 povezani v hudodelsko združbo za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina Sauna Club na Ajševici, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki jo lastniško obvladujeta Jože Kojc iz Spodnje Korene in Mariborčan Dejan Šurbek.

Poslovnež Sergej Racman, zoper katerega je sodišče odredilo pripor, je še vedno na prostosti. Mednarodne tiralice zanj še niso razpisali.

Foto: FB Slovenska policija

V obdobju štirih let in pol naj bi klub Marina obiskalo najmanj 148.935 moških, ki so za vstop odšteli od 60 do 85 evrov. Obdolžena družba Cratos je z izvajanjem prostitucije nezakonito pridobila najmanj 21 milijonov evrov, je prepričano tožilstvo.