Prometna nesreča v Solkanu: ZBIL 81-LETNIKA IN POBEGNIL

Foto: Pixabay

Na asfaltiranem parkirišču izven naselja Solkan, v bližini gostinskega lokala v ulici Soška cesta, se je včeraj ob 14.20 zgodila prometna nesreča s pobegom. 81-letni pešec je utrpel hujše poškodbe, sporočajo z novogoriške Policijske uprave.

Novogoriški policisti prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji v Šempetru, Žnidaršičeva ulica 17, elektronski naslov: [email protected], ali pokličejo na telefon 05 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji  oz. pokličejo  interventno številko  policije  113  ali anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: FB Slovenska policija

Neznani voznik manjšega avtomobila, svetlo modre kovinske barve, neznanih tujih, najverjetneje italijanskih registrskih tablic je zapeljal vzvratno desno z leve strani parkirišča proti pešpoti za gostinski lokal in z zadnjim delom vozila zadel 81-letnega pešca, ki je padel na dovozno pot in pri tem utrpel hude telesne poškodbe; sum zloma levega kolka in komolca. Neznani voznik se po trčenju na kraju ni ustavil in s parkirišča odpeljal dalje v smeri križišča z glavno cesto II. reda št. 103 (Solkan–Plave) in nato neznano kam, ne da bi pred tem na kraju prometne nezgode preveril, kaj je z oškodovancem in mu nudil pomoč ter o tem obvestil policijo.

Foto: ML

Hudo poškodovanega pešca so na kraju nesreče zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.