Prometna nesreča v Kromberku: POBEGLEGA VOZNIKA UJELI

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj okrog 14. ure se je na Kromberški cesti v Novi Gorici zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le materialna škoda. Za razjasnitev prometne nesreče policisti potrebujejo pomoč očividcev.

Pobeglega voznika so novogoriški policisti uro kasneje izsledili v Kromberku. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja ter da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Povzročitelja nesreče bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

41-letni voznik osebnega avtomobila znamke ford mondeo z nameščenimi ljubljanskimi registrskimi tablicami za preizkušnjo je vozil po Kromberški cesti iz smeri krožnega križišča proti Kromberku. Pri tem je prehiteval kolono vozil, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri po svojem smernem vozišču pripeljal voznik osebnega avtomobila, ki se je z izogibanjem v desno izognil trčenju. 35-letna voznica, ki je vozila za njim, pa se trčenju ni mogla izogniti, tako da je 41-letni voznik z zadnjim levim delom vozila oplazil prednji levi del njenega osebnega vozila. Po trčenju je storilec nesreče z nezmanjšano hitrostjo odpeljal proti Kromberku, kjer so ga kasneje policisti izsledili.

Foto: FB Slovenska policija

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče s pobegom policisti Postaje prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne ogrožene voznike oziroma očividce, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da pokličejo oziroma se zglasijo na policijski postaji v Žnidaršičevi ulici 17 v Šempetru pri Gorici ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00 oziroma na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.