Prometna nesreča v krožišču v Solkanu: TRČILA AVTOMOBIL IN AVTOBUS

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj sta se na goriških cestah zgodili dve prometni nesreči. V Solkanu sta trčila osebno vozilo in avtobus, v Šempetru pa dva avtomobila, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ob 12.58 je prišlo do trčenja v krožišču v Solkanu. Voznik avtobusa je pripeljal po Vojkovi cesti iz Nove Gorice in v krožišču zapeljal po Cesti IX. korpusa proti središču Solkana. 60-letni voznik avtomobila je pripeljal po Cesti IX. korpusa iz smeri Nove Gorice in v krožišču zapeljal proti centru Solkana, dohitel omenjeni avtobus in zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči je bil 60-letni voznik osebnega vozila lažje poškodovan. Oskrbeli so ga reševalci NMP Nova Gorica, policisti pa so mu izdali plačilni nalog. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali motorne tekočine po vozišču in nudili pomoč policiji.

Foto: ML

Ob 11.57 sta na cesti Goriške fronte v Šempetru trčili osebni vozili, ki sta ju upravljala 43-letni voznik ter 47-letna voznica. Po ugotovitvah policistov je nesrečo povzročila voznica, ki ni ustrezno prilagodila hitrosti vožnje. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli razlite motorne tekočine z absorbcijskim sredstvom. Reševalci NMP Nova Gorica so pregledali osebe, ki so bile udeležene v prometni nesreči. Nihče ni bil poškodovan.