Prometna nesreča pri Doblarju: NA STREHO NA CESTIŠČU

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj sta se na severnoprimorskih cestah zgodili dve prometni nesreči. V bližini Doblarja se je osebno vozilo prevrnilo na streho, v bližini mejnega prehoda Vrtojba pa je avtomobil pristal v obcestni ograji, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ob 7.50 se je na cesti Nova Gorica–Tolmin v bližini Doblarja osebno vozilo prevrnilo in obstalo na strehi na cestišču. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo na kolesa, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Foto: PU Nova Gorica

Ob 11.28 je 57-letni državljan Nizozemske z avtomobilom znamke mercedes benz na hitri cesti H4 Razdrto–Nova Gorica, v bližini prehoda Vrtojba, prehiteval neznanega voznika in na mokri cesti končal v levi odbojni ograji. Voznik in njegova sopotnica sta jo odnesla brez poškodb. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Policisti so vozniku izrekli kazen.