Prometna nesreča na vipavski hitri cesti: POŠKODBA VOZNIKOV

Foto: GRC Ajdovščina

Sinoči, nekaj po 17. uri se je na vipavski hitri cesti H4 Vipava – Razdrto zgodila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovala voznika tovornih vozil s priklopnikoma.

Zaradi okvare vozila se je 36–leti voznik tovornjaka s priklopnikom približno en kilometer pred Nanosom ustavil na voznem pasu in vklopil smernike. Za njim je po desnem voznem pasu pripeljal 41-letni voznik tovornjaka s priklopnikom. Kljub zaviranju in umikanju v levo je zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim delom vlečnega vozila trčil v zadnji del drugega polpriklopnika.

V prometni nesreči sta voznika tovornjakov, oba sta slovenska državljana, utrpela poškodbe. Na vozilih je nastala materialna škoda. Policisti so 41-letnemu povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Foto: ML

Poleg prometnih policistov so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki so po prihodu kraj nesreče zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Ajdovščina in NMP ZD Postojna pri oskrbi poškodovanih voznikov. 36-letnika so reševalci odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, 41-letnika pa v šempetrsko bolnišnico.