Prodaja Športnega centra Hit v Šempetru: 5 LET NA VOLJO UPORABNIKOM

Foto: FB ŠC Hit

Na današnji novinarski konferenci sta župana Nove Gorice in Šempetra-Vrtojbe, predsednik uprave Hita in najverjetnejši kupec razkrili, da bo Športni center Hit še vsaj pet let na voljo uporabnikom. Pozneje naj bi o usodi večnamenske športne dvorane odločile občine.

Na seji nadzornega sveta družbe Hit so člani dali soglasje k prodaji nepremičnin, tako nekdanjega kompleksa Cimos, katerega del je tudi Športni center Hit, kot tudi bližnjega kompleksa ABK, v izmeri 130.000 kvadratnih metrov.

Predsednik uprave Hita Tomaž Repinc, župana Šempetra-Vrtojbe Milan Turk in MONG Klemen Miklavič ter predsednik družbe Intra Lighting Marino Furlan so se strinjali, da je treba načine prenosa upravljanja in druge vidike ohranjanja športne dejavnosti v objektu Hit šport centra doreči za skupno mizo. Občini preverjata pravne in finančne podlage ter politično voljo predstavniških skupin v mestnem in občinskem svetu ter skušata k zadevi pritegniti tudi druge občine z Goriške.

Foto: FB ŠC Hit

Napovedana izguba edine večnamenske športne dvorane v širši okolici Goriške bi pomenila hud udarec za številne športnike in rekreativce ter druge uporabnike, zato je bila ustanovljena civilna iniciativa, ki si prizadeva za ohranitev Hit šport centra. Proti prodaji športne dvorane so se izrekli tudi zaposleni v Hitu, ki vanjo radi zahajajo na rekreacijo. Proti prodaji je glasovalo 96 odstotkov vseh udeležencev glasovanja.

Furlan je napovedal, da so po nakupu celotnega kompleksa pripravljeni odstopiti del nepremičnine za namen športne dejavnosti. Športna dvorana predstavlja le del nekdanjega kompleksa Cimos, ki meri 80.000 kvadratnih metrov. Po Furlanovih besedah je Intra Lighting za nakup ponudila 4,8 milijona evrov.

Foto: ML

Družba Hit prodaja osem različnih nepremičnin. K oddaji ponudb za nakup so zainteresirane povabili maja. Hit šport center je bil odprt leta 1997. V zadnjih desetih letih naj bi z njegovim obratovanjem pridelali 1,6 milijona evrov izgube.