Priprave za množično hitro testiranje v Goriški regiji: JUTRI V NOVI GORICI

Foto: ML

Tudi na severnem Primorskem oziroma v tamkajšnjih zdravstvenih domovih potekajo priprave na začetek stalnega množičnega testiranja s hitrimi testi na prisotnost korona virusa, v sporočilu za javnost navaja Regijski štab CZ za severno Primorsko.

Ekipa zdravstvenega doma Nova Gorica pa bo s testiranjem začela jutri, torek, in sicer na parkirišču pri sodišču (nasproti Perle), kjer je akcijsko testiranje že potekalo v dneh pred božičem. Kot je pojasnila direktorica ZD Nova Gorica Petra Kokoravec bo testiranje potekalo vsak dan do vključno petka med 9. in 13. uro za prebivalce šestih občin: Nova Gorica, Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko, Brda in Kanal bo Soči.

Foto: Pixabay

Na testiranje se ni potrebno predhodno naročiti. Kot še poudarjajo vodilni iz zdravstvenih domov velja znova poziv, da naj se hitrega testiranja udeležijo le posamezniki brez simptomov in znakov respiratornih obolenj. Vsi, ki so bili v stiku z okuženo osebo oziroma se počutijo slabo in imajo bolezenske znake pa morajo, tako kot doslej, najprej poklicati svojega osebnega zdravnika.

Foto: ZD Idrija

Iz ZD Idrija so sporočili, da bodo s testiranji predvidoma začeli v sredo in da bodo javnost s podrobnejšimi informacijami še obvestili. Istega dne bodo s testiranji začeli tudi na Ajdovskem. Kot je povedal direktor ZD Ajdovščina Egon Stopar bo testiranje za prebivalce občin Ajdovščina in Vipava potekalo v prostorih Doma krajanov Ajdovščina med 12. in 16. uro od srede do petka, naslednji teden pa že s ponedeljkom. Na Tolminskem bo hitro testiranje potekalo v prostorih osnovne šole Tolmin, termina pa še niso sporočili.