Prihaja prvi vročinski val: PASJI DNEVI

Foto: Pixabay

Prvi vročinski val v tem poletju bo dosegel tudi naše kraje, napovedujejo vremenoslovci. Najbolj vroče bo do sredine prihodnjega tedna. V večjem delu Slovenije se bo najvišja temperatura povzpela od 30 do 34 stopinj Celzija, na Goriškem pa tudi do 36 stopinj Celzija.

Čeprav je bilo vreme v tem poletju zelo spremenljivo s pogostimi padavinami, pa je ozračje vseeno za približno eno stopinjo Celzija nad dolgoletnim povprečjem.
Foto: Pixabay

Kot pojasnjujejo na Arsu, se bo višinsko jedro hladnega zraka, ki povzroča nestabilno vreme s pogostimi plohami in nevihtami, umaknilo. K nam se bo konec tedna razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo stabiliziralo ozračje. Naši kraji bodo na obrobju azorskega anticiklona, ki nam poleti običajno prinese vročino.

V večjem delu Slovenije se bo najvišja temperatura povzpela od 30 do 34 stopinj Celzija. Zaradi šibke burje bo najbolj vroče na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se lahko ozračje segreje tudi do 36 stopinj Celzija. Zaradi pregrevanja bodo višje tudi jutranje temperature. Predvsem v mestnih središčih in na Primorskem bo velika toplotna obremenitev.

Foto: Pixabay

Najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna. Zaenkrat ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala. Osvežitev lahko pričakujemo v četrtek ali petek.