V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.472 klicev. Med 605 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru, ter 99 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje 1 oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 3 voznike.

[color-box color=”yellow”]

Ob 7.36 so v Ulica Gradnikove brigade, občina Nova Gorica, gasilci JZ GRD GE Nova Gorica rešili osebo, ki je ostala ujeta v dvigalu.
Ob 9.34 je bil na Cesti 25. junija v Novi Gorici opažen dim v zapuščenem industrijskem objektu. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so pogasili goreče odpadke in pregledali prostore objekta.
Ob 12.18 so v Dobravljah, občina Ajdovščina, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina so pogasili požar, prostore pregledali z detektorjem plinov in jih prezračili.
Ob 13.45 so v naselju Podnanos, občina Vipava, gasilci PGD Podnanos nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri prenosu obolele osebe.
Ob 15.00 sta pri naselju Šempas, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili, od tega eno na električni pogon. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in baterijo. Poškodovanih ni bilo.
Ob 19.14 so v ulici Na Logu v Tolminu gasilci PGD Tolmin v industrijskem objektu nevtralizirali oljni madež, ki je iztekal iz stroja.

[/color-box]

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 52 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 37 tatvin, 24 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 3 preprečitve uradnega dejanja oz. napade na pooblaščeno osebo, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 68 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 59 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (38), Turčije (15) in Afganistana (5).

Spletno uredništvo