Prenova Bombijevega predora v Gorici: BOLJ VAREN IN PRIVLAČEN

Foto: Facebook Gorizia futura

V Gorici bodo obnovili Bombijev predor. Občinska uprava je za njegovo prenovo v svojem triletnem planu javnih infrastrukturnih del namenila 550.000 evrov, dela pa naj bi trajala štirih do pet mesecev.

Z Bombijevega predora bodo najprej odstranili strop in preverili stanje objekta, da bo možno ugotoviti kakšne prenove je potreben.

Goriški občinski odbor je sprejel študijo ekonomske in tehnične izvedljivosti za prekvalifikacijo Bombijevega predora, je poročal Primorski dnevnik. Pred začetkom načrtovanja morajo preveriti stanje predora, v katerem so pred leti odkrili tudi nekaj razpok. Med tehničnimi preverjanji ter deli za prekvalifikacijo bo predor po potrebi vsaj deloma zaprt.

Na stene prenovljenega predora, ki bo ostal zaprt za avtomobilski promet, bo mogoče nameščati panoje, tako informativnega kot umetniškega značaja.

Foto: ML

Študija izvedljivosti prenove, ki jo je sprejel goriški občinski odbor nakazuje, kako naj bi Bombijev predor izgledal po posegu. Občinski upravitelji si prizadevajo, da bi se ga v prihodnosti posluževalo čim več ljudi.

Po sanaciji stropa in sten bodo notranjost Bombijevega predora prekrili z novo oblogo, ki bo predoru dala svetlejši videz. Na novo bodo uredili razsvetljavo, za zagotovitev večje varnosti pa bodo namestili video-nadzorne kamere.