Pred Vrtojbo voznik zapeljal na delovišče: OBSTAL NA TEMELJU

Foto: Pixabay

Med vožnjo iz Bilj proti Vrtojbi 33-letni voznik osebnega vozila ni upošteval postavljene prometne signalizacije, na cesti med Predelom in naseljem Log pod Mangartom pa se romunski voznik tovornega vozila ni zmenil za slabe razmere na cestišču. Nihče se ni poškodoval, obema kršilcema prometnih predpisov pa je policija izdala plačilni nalog.

Pred Vrtojbo je voznik zapeljal mimo zapornih tabel na delovišče in z osebnim vozilom obstal na temelju droga javne razsvetljave. Na kraju dogodka so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so vozilo dvignili na cestišče.

Foto: FB Slovenska policija

Na cesti med Predelom in naseljem Log pod Mangartom se je zagozdilo tovorno vozilo, romunskih registrskih številk. Na kraju so policisti ugotovili, da je romunski voznik 40-tonskega sedlastega vlačilca pripeljal iz Italije in kljub zasneženemu vozišču nadaljeval z vožnjo proti naselju Log pod Mangartom. V bližini trdnjave Predel ga je na zasneženem vozišču zaneslo, tako da se je vozilo zagozdilo v obcestni zid. Na pomoč so priskočili tamkajšnji gasilci in delavci cestnega podjetja, ki so uspeli vozilo rešiti, tako da je lahko promet znova normalno stekel.