Praznik dela bo sončen: PRVE ČEŠNJE

Foto: ML

V pretežnem delu Slovenije je bil letošnji april najtoplejši v zgodovini meritev. Temperature so se po podatkih agencije za okolje zelo približale majskemu temperaturnemu povprečju, dozorele pa so že tudi prve češnje.

Čeprav je april znan po muhastem vremenu, pa nas je letos razveselil s soncem in visokimi, že majskimi temperaturami. Prve češnje, čeprav še niso najbolj sladke, že vabijo.

Foto: ML

Jutri, ko bomo praznovali prvi maj, bo vreme večinoma sončno, popoldne pa bo oblačnost od jugozahoda pričela naraščati. Pihal bo povečini šibak jugozahodni veter. V noči na sredo utegne na Goriškem občasno deževati. V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne padavine. Meteorologi za četrtek napovedujejo krajevne padavine, ponekod so možne tudi nevihte.

Leta 2016 je bil april v povprečju za stopinjo in pol toplejši od povprečja, zaključek pa je ponudil precej nižje temperature. Večji del Slovenije je 27. aprila prizadela pozeba, snežilo pa je do nižin. Podobno, a bolj sneženo, je bilo za prvomajske praznike leta 1985. Sneg je zapadel 28. aprila, zatem pa tudi 2. maja.

Uredništvo