Praznik češenj v Goriških Brdih: ČEŠNJE ZA LUCIJO

Foto: ML

Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Fundacija Vrabček upanja, Občina Brda, Nogometni klub Brda, Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo ter Kotalkarski klub Renče pripravljajo v nedeljo, 3. junija 2018, ob 18. uri na nogometnem igrišču v Vipolžah 7. dobrodelno druženje ob češnjah, nogometni žogi, glasbi.

Vsa sredstva, ki se zbirajo na Fundaciji Vrabček upanja bodo namenjena nadaljnjemu zdravljenju v tujini naše najuspešnejše umetnostne kotalkarice Lucije Mlinarič, ki se že drugič v petih letih spopada s hudo boleznijo, rakom.

V okviru te pobude sta bili organizirani tudi dražbi dresa Luke Dončića in vin 15 briških vinarjev. Na tradicionalnem dogodku se bo nogometna žoga prepletala z glasbo, plesom in predvsem pozitivno energijo. Najvišji med gosti (213 cm) in sodelujočimi bo Rašo Nesterović, nekdanji košarkar, ki je več kot desetletje igral v ligi NBA in se leta 2005 v dresu San Antonia tudi veselil največjega uspeha. Bil je tudi kapetan slovenske košarkarske reprezentance, zdaj pa je generalni sekretar na košarkarski zvezi. Z izjemnega turnirja na Kitajskem prihaja najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić, kot vedno pa bodo prisotni tudi nekdanji in sedanji briški športniki in športnice. Od dvakratne olimpijke Lidije Kristančič do aktualne odbojkarske reprezentantke Tine Grudine. Brez novinark seveda ne gre, tako kot tudi ne brez gospodarstvenikov in direktorjev. Na čelu slednjih je nekdanji odlični nogometaš, zdaj pa direktor območne enote Nova Gorica Zavarovalnice Triglav Ivica Vulič. Pravi ritem celotnemu dogajanju pa bodo dajali glasbeniki. Ne bodo se namreč podili le za žogo ampak tudi kakšno zapeli. Za Lucijo bodo med drugimi sodelovali: Marko Vuksanović, Valterap, ki je Luciji posvetil prav poseben komad, Drago Mislej Mef, Vili Resnik, Gianni Rijavec, Matjaž Jelen, Miha Guštin Gušti, Miran Rudan, super babica v Zvezdah plešejo in prva dama Primorskih fantov Ivica Vergan in mnogi drugi. Nastopili bodo mladi iz Kulturno rekreacijskega športnega kluba L’uniti. Prav posebno točko pa za obiskovalce pripravljajo v Kotalkarskem klubu Renče. Tradicionalno uvodno dejanje pripada Pihalnemu orkestru Brda in Twirling mažoretnemu društvu Brda ter učencem in učenkam OŠ Alojza Gradnika Dobrovo. Tu bosta tudi kraljici češenj in rebule. Prav posebno mesto bo pripadalo paru Briške poroke 2018: Kristini Pangos in izjemnemu plesalcu Mihi Vodičarju.

Foto: Facebook Lucija Mlinarič

Lucija Mlinarič je najuspešnejša slovenska umetnostna kotalkarica. V dolgi tekmovalni karieri, kjer so bili vzponi, pa tudi padci, je 30 letna članica kotalkarskega kluba Renče na največjih tekmovanjih; svetovnih in evropskih prvenstvih ter svetovnih igrah osvojila kar 27 medalj, večino v članski konkurenci. Zadnje 4 kolajne, 2 zlati na evropskem prvenstvu pa imajo še posebno sporočilo. Lucija jih je namreč osvojila le leto zatem, ko je prvič izvedela za hudo bolezen, rak na prsih, in jo tudi premagala. Ob koncu leta 2015 je Lucija simbolično sezula kotalke in sklenila izjemno tekmovalno pot. V kotalkarskem športu, ki zahteva veliko treningov in odrekanj, je ostala kot trenerka. Lani, še pred poletjem, se je bolezen žal vrnila. Tokrat še v še agresivnejši obliki. In tako ima Lucija, ki je za izjemne tekmovalne dosežke in pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa prejela Bloudkovo plaketo, najpomembnejšo tekmo v življenju, že drugič, izven kotalkarske plošče. Vselej je odločna in pogumna. Če kdaj pade, vstane in nadaljuje. Do najvišjih mest, do stopničk za najboljše na svetu in do najpomembnejše zmage, nad zahrbtno boleznijo. V tem vnovičnem boju s hudo boleznijo se je Lucija odločila za zdravljenje tudi v tujini, v Nemčiji. In pri tem ji lahko, ambasadorki fundacije Vrabček upanja, še kako pomagamo vsi skupaj! Da bo še močnejša ter zmagovalno nasmejana še naprej … SREČNO LUCIJA!

Pomoč za nadaljnje zdravljenje Lucije Mlinarič zbira Fundacija Vrabček upanja: Erjavčeva ul. 2, 5000 Nova Gorica, DŠ: 33008671, MŠ: 4011724000, TRR: SI 56 0475 0000 1565 243 Nova KBM d.d., sklic: za Lucijo.