Pozitivna energija v Goriških Brdih: SONCE ZA JUNAKINJO

Foto: Jure Batagelj

Sredstva, ki se zbirajo na Fundaciji Vrabček upanja so namenjena nadaljnjemu zdravljenju v tujini naše najuspešnejše umetnostne kotalkarice Lucije Mlinarič. Ta se namreč že drugič v petih letih spopada s hudo boleznijo, rakom.

Organizirani sta bili dražbi dresa Luke Dončića in vin 15 briških vinarjev. Skupaj z donacijami, prispevki udeležencev in obiskovalcev nedeljske prireditve je bilo doslej zbranih več kot 10.000 evrov. Akcija zbiranja sredstev pa se nadaljuje. V Vipolžah, v sončnih Goriških Brdih, je bilo v nedeljo vse skupaj še bolj „sončkasto“, osrednja junakinja pa izjemna borka Lucija Mlinarič. Slednja je na igrišču celo zaplesala s plesnim velemojstrom Miho Vodičarjem. Dvakratnega svetovnega prvaka v kombinaciji standardnih in latinsko ameriških plesov čaka to soboto prav poseben korak. S svojo izvoljenko Kristino Pangos si bosta v okviru tradicionalne Briške poroke rekla DA.

Foto: Jure Batagelj

Nogometna žoga se je prepletala z glasbo, plesom in predvsem pozitivno energijo. Med gosti je bil zagotovo najbolj viden 213 cm visoki Rašo Nesterović, nekdanji kapetan košarkarske reprezentance Slovenije, ki je več kot desetletje igral v ligi NBA in se leta 2005 v dresu San Antonia tudi veselil največjega uspeha. Za popolno košarkarsko zgodbo so poskrbeli mladi novogoriški košarkarji ter selektor slovenske članske reprezentance Rado Trifunovič. Slednji se je tokrat izkazal tudi na nogometnem igrišču. Brez žoge a z veliko lepimi željami Luciji je dogajanje spremljal glavni organizator igre slovenske odbojkarske reprezentance Dejan Vinčić. Odbojkarska reprezentantka Tina Grudina pa je dokazala, da odlično obvlada tudi nogometno žogo. Za rumene so nastopili tudi štirje člani slovenske vinarske reprezentance, ki je v soboto še četrtič osvojila evropski naslov. Njen kapetan je Bric Tomaž Ščurek.

Foto: Robert Pavšič

Donacije za Lucijino zdravljenje še vedno zbirajo na TRR Fundacije Vrabček upanja: SI 56 0475 0000 1565 243 Nova KBM d.d. sklic/namen: za Lucijo.

Pravi ritem celotnemu dogajanju pa so dajali glasbeniki, med njimi: Marko Vuksanović, Jože Potrebuješ, Vili Resnik, Matjaž Jelen, Miha Guštin Gušti, Drago Mislej Mef, super babica v Zvezdah plešejo in prva dama Primorskih fantov Ivica Vergan. Nastopili so mladi iz Kulturno rekreacijskega športnega kluba L’uniti. Prav posebno točko so za obiskovalce pripravili v Kotalkarskem klubu Renče. Uvodno dejanje na dogodku je že po običaju pripadlo mladim nogometašem Brd, ki so se srečali z vrstniki iz Bilj, nato pa Pihalnemu orkestru Brda, Twirling mažoretnemu društvu Brda ter učencem in učenkam OŠ Alojza Gradnika Dobrovo. Seveda tudi brez kraljice češenj in rebule ni šlo.