Temeljni kamen za dom starejših občanov v Bovcu

Foto: Facebook

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in župan občine Bovec Valter Mlekuž sta v bližini zdravstvenega doma položila temeljni kamen za gradnjo novega doma starejših občanov. Investicija je ocenjena na 6,1 milijona evrov, dom starejših občanov pa naj bi bil zgrajen v obdobju dveh let.

Minister Cigler Kralj je že septembra z županom Mlekužem in Bojanom Stantetom, direktorjem Doma upokojencev Nova Gorica, ki je prevzel upravljanje novega doma, podpisal tripartitni sporazum, kar je bil prvi konkretni korak k izgradnji novega doma.

Bovec je ena izmed 108 trenutno odprtih investicij po vsej Sloveniji. Vrednost projekta je ocenjena na 6,1 milijona evra, od tega bomo dobrih pet milijonov evrov prispevali iz državnega proračuna, dober milijon evrov pa bo dodala Občina Bovec. Tu vidim sinergijo potrebe lokalnega okolja in prispevek ter prepoznanje z državnega nivoja,“ je ob robu dogodka povedal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Foto: Facebook

Tolikokrat smo se zaradi različnih naravnih nesreč že izselili iz naših domov in ne želimo se izseliti iz tega kraja tudi takrat, ko nam bo pešal korak,“ je povedal bovški župan Valter Mlekuž in dodal, da je to eden najlepših dni v njegovem županovanju.