Ponarejeni bankovci na Goriškem: 101 KAZNIVO DEJANJE

Foto: Pixabay

Novembra so novogoriški policisti obravnavali več kaznivih dejanj ponarejanja denarja. Storilci so ponarejene bankovce največkrat unovčili v gostinskih lokalih v Novi Gorici ter v Idriji. Za ponarejanje denarja ali njegovo unovčevanje je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.

Nepridipravi na Goriškem so največkrat unovčevali bankovce za 50 evrov. Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, storilci unovčujejo predvsem ponarejene bankovce s serijsko številko S62716737274 in MB6666888880.

Foto: Pixabay

Novogoriški policisti in kriminalisti svetujejo večjo previdnost pri sprejemanju plačil z gotovino. Po njihovih navedbah gre praviloma za storilce, ki s svojim videzom in obnašanjem ne vzbujajo pozornosti zaposlenih ter organizatorjev javnih prireditev. Zelo pogosto neznanci opravijo nakupe cenejšega blaga oz. storitev, ki ga plačajo s ponarejenim bankovcem za 50 evrov v pričakovanju, da dobijo vrnjen čim večji preostanek denarja.

V enajstih mesecih letošnjega leta so novogoriški policisti obravnavali 101 kaznivo dejanje ponarejanja denarja. Večino tovrstnih kaznivih dejanj so letos zaznali na območju policijske postaje Nova Gorica.

Foto: Pixabay

Na PU Nova Gorica svetujejo vsem, ki pri svojem delu poslujejo z gotovino, naj bodo še posebej pozorni na nepravilnosti na bankovcih. Ko sumijo, da so prejeli sumljiv bankovec, predlagajo, da tega zadržijo in takoj obvestijo policiste. Priporočajo še, naj se z osebami, ki so plačevale s ponarejenimi bankovci, ne prepirajo, ampak naj si poskušajo zapomniti čim več podrobnosti.