Poletje se poslavlja: PRIHAJA NOVA HLADNA FRONTA

Foto: Pixabay

Začetek tedna bo minil v slabem vremenu z nalivi. Temperature se spuščajo, poletje se poslavlja. Danes naj bi v zahodni in južni polovici Slovenije padlo še od 50 do 80 litrov dežja na kvadratni meter. V noči na petek pričakujemo novo hladno fronto.

Od sobote je na zahodu in jugu države padlo od 50 do 80, ponekod tudi od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter. Ob močnejših nalivih lahko hitro in močno narastejo manjše reke in hudourniki, kar še posebej velja za širšo območje jugozahodne Slovenije.

Foto: Pixabay

Danes bo pretežno oblačno in deževno, vmes bodo ponekod tudi nevihte. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj C. V torek bo večinoma oblačno s padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Zvečer bodo padavine postopno slabele. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V četrtek bo zapihal jugozahodnik in na zahod prinesel nove oblake ter občasne padavine. V noči na petek pričakujemo nove ohladitve.

Uredništvo