Pogozdovanje po avgustovskem požaru: DREVO ZA CERJE

Foto: FB Okrepčevalnica Cerje

Po avgustovskem požaru na Cerju, ki je uničil skoraj sto hektarjev gozdnih površin, tudi Park miru, pristojni nadaljujejo s pogozdovanjem prizadetega območja. Zavod za turizem Miren-Kostanjevica v ta namen izvaja akcijo Drevo za Cerje, v sklopu katere zbira sadike dreves in finančna sredstva za obnovo.

V dveh letih nameravajo na prizadetem območju zasaditi 10.000 dreves vrst hrast, javor in črni bor. Po delu pokrajine bodo tudi raztrosili seme. Doslej so zbrali čez 700 sadik in več kot 7000 evrov.

V sklopu akcije je prek spletnih strani mogoče kupiti sadike dreves, ki jih bodo prejeli izvajalci akcije ali nuditi finančno pomoč. Kot sporočajo z zavoda, bodo prejeta finančna sredstva namenili za zemeljska dela in obnovo oz. novo postavitev kraških suhogradnih zidov, ki bodo namenjeni varovanju pred širjenjem požarov.

Foto: Pixabay

V soboto Občina Miren-Kostanjevica v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in izbrano drevesnico pripravlja organizirano akcijo sajenja. Nanjo vabi vse, ki so za obnovo območja že darovali in ostale, ki želijo pomagati.